Left Continue shopping
Your Order

You have no items in your cart

Free shipping above €65

Olijfolie Begrijpen: Zuiverheid vs. Kwaliteit

 

1. Olijfolie Begrijpen: Zuiverheid vs. Kwaliteit

In de wereld van olijfolie zijn er veel termen en labels die consumenten kunnen verwarren. Een van de meest voorkomende misvattingen is het geloof dat "Extra Vierge" gelijk staat aan de hoogste kwaliteit. Maar wat betekenen zuiverheid en kwaliteit echt als het gaat om deze geliefde olie?

Zuiverheid verwijst naar de afwezigheid van andere oliën of toevoegingen in het product. Een zuivere olijfolie betekent dat het alleen olijfolie bevat, zonder mengsels van andere plantaardige oliën. Maar zuiverheid garandeert niet altijd kwaliteit.

Kwaliteit daarentegen heeft te maken met de productiemethode, de versheid van de olijven, de manier van bewaren en andere factoren die de smaak, het aroma en de gezondheidsvoordelen van de olie beïnvloeden. Een hoogwaardige olijfolie biedt een rijke smaak en is vaak rijker aan antioxidanten en andere voedingsstoffen.

Voor de bewuste consument is het essentieel om zowel naar zuiverheid als kwaliteit te kijken. Lees altijd het etiket, zoek naar certificeringen en, indien mogelijk, proef voordat je koopt.

Victor Laforga