Left Continue shopping
Your Order

You have no items in your cart

Free shipping above €65

News

Olijfolie in de Keuken: Rookpunten en Beste Toepassingen Verkennen

Olijfolie is een keukenessentieel dat in veel gerechten wordt gebruikt, van saladedressings tot bakken. Maar wist je dat verschillende olijfoliën verschillende rookpunten hebben?

Het rookpunt van een olie is de temperatuur waarbij het begint te roken en af te breken. Voor extra vierge olijfolie ligt dit punt tussen 160°C en 190°C, wat betekent dat het ideaal is voor lichte sauteren, dressings en marinades. Voor hogere hitte, zoals frituren, is een geraffineerde olijfolie met een hoger rookpunt beter geschikt.

Het kennen van het rookpunt van je olijfolie is essentieel om de voedingswaarde en smaak te behouden. Gebruik altijd de juiste olie voor de juiste kookmethode om het beste uit je gerechten te halen.

Victor Laforga
Read more

De Gezondheidswonderen van Olijfolie: Buiten de Keuken

Olijfolie is niet alleen een culinaire traktatie, maar ook een gezondheidswonder. Rijk aan antioxidanten, vitamine E en enkelvoudig onverzadigde vetten, heeft het tal van voordelen voor het hart, de huid en meer.

Studies hebben aangetoond dat regelmatige consumptie van olijfolie kan helpen bij het verlagen van het LDL-cholesterol en het verhogen van het HDL-cholesterol, wat gunstig is voor de gezondheid van het hart. Bovendien hebben de polyfenolen in olijfolie ontstekingsremmende eigenschappen die kunnen helpen bij het bestrijden van chronische ziekten.

Buiten de keuken wordt olijfolie ook geprezen om zijn voordelen voor de huid. Het hydrateert, voedt en kan zelfs helpen bij het bestrijden van tekenen van veroudering.

Of je nu kookt, bakt of je huid verzorgt, olijfolie is een veelzijdige bondgenoot voor zowel je smaakpapillen als je welzijn.

Victor Laforga
Read more

Olijfolie Begrijpen: Zuiverheid vs. Kwaliteit

 

1. Olijfolie Begrijpen: Zuiverheid vs. Kwaliteit

In de wereld van olijfolie zijn er veel termen en labels die consumenten kunnen verwarren. Een van de meest voorkomende misvattingen is het geloof dat "Extra Vierge" gelijk staat aan de hoogste kwaliteit. Maar wat betekenen zuiverheid en kwaliteit echt als het gaat om deze geliefde olie?

Zuiverheid verwijst naar de afwezigheid van andere oliën of toevoegingen in het product. Een zuivere olijfolie betekent dat het alleen olijfolie bevat, zonder mengsels van andere plantaardige oliën. Maar zuiverheid garandeert niet altijd kwaliteit.

Kwaliteit daarentegen heeft te maken met de productiemethode, de versheid van de olijven, de manier van bewaren en andere factoren die de smaak, het aroma en de gezondheidsvoordelen van de olie beïnvloeden. Een hoogwaardige olijfolie biedt een rijke smaak en is vaak rijker aan antioxidanten en andere voedingsstoffen.

Voor de bewuste consument is het essentieel om zowel naar zuiverheid als kwaliteit te kijken. Lees altijd het etiket, zoek naar certificeringen en, indien mogelijk, proef voordat je koopt.

Victor Laforga
Read more